Hoe een vakantie woning te kopen met vrienden of familie

vakantie

U wilt een huisje aan zee, een chalet aan een skipiste of een lodge in het bos. Maar vakantiehuizen zijn vrij duur, en de meesten van ons hebben niet de tijd om te zorgen voor een tweede huis naast onze hoofdverblijfplaats? Dus, hier is een idee: splits de financiële verplichtingen met een familielid of vriend! Dit artikel behandelt de belangrijkste stappen om te leren hoe je een vakantiehuis kunt kopen.

Samenwerken klinkt geweldig op papier, maar het kopen van een vakantiehuis met familie en vrienden kan riskant zijn. Immers, als dingen niet goed gaan, kan het het einde betekenen van je vriendschap. Om nog maar te zwijgen over het feit dat u in een juridische strijd over het huis terecht kunt komen. Per slot van rekening kun je al vaak een vakantieplek huren bij vrienden of familie. Of je kunt om beurten het huis gebruiken, zodat je elkaar niet overlapt.

Toch kan deze aanpak ook een snelle rijstrook worden als je niet zorgvuldig met de relatie omgaat en echt leert hoe je een vakantiehuis kunt kopen.

Raak niet in paniek! Voordat u zich aanmeldt op de stippellijn, volgen hier enkele belangrijke vragen om uw financiën te beschermen en uw vriendschaps- of familiebanden intact te laten.

TIC of LLC?

Eigendom van eigendom door 2 of meer partijen die niet getrouwd zijn – vrienden, familieleden (het maakt geen verschil) kunnen worden opgezet als een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (LLC) of als een gemeenschappelijke huurovereenkomst (TIC). En terwijl het opzetten van een LLC zal honderd dollar in extra kosten en een beetje meer papierwerk met zich meebrengen. Een naamloze vennootschap kan het gemakkelijker maken om een ​​belang in de vakantiewoning weg te geven of te verkopen en u wordt als een persoon behandeld voor belastingdoeleinden, maar dan met de extra bescherming van een bedrijfsaansprakelijkheidsscherm. Een operationele overeenkomst zal worden opgesteld om de verplichtingen en rechten van de leden in de LLC vast te stellen.vakantiehuizen ardennen

Waarom dit belangrijk is bij het leren hoe je een vakantiehuis kunt kopen: onder een gemeenschappelijke huurovereenkomst, kan iemand die gewond is terwijl hij in je gedeelde vakantie woning is, jou en de andere mede-eigenaars dagvaarden voor alles wat je waard bent. Bovendien, omdat je een huis bij iemand anders hebt, heb je minder controle over wie het huis mag binnengaan. Dus als je neef zijn middelbare school afstuderen wil vieren met een feestje op je vakantie thuis, en iemand op een gebroken glas stapt, kan hij terug komen om je te bijten. Dit is veel minder een risico als u een LLC kiest.

Wie is waarvoor verantwoordelijk?

Een andere reden waarom u een naamloze vennootschap zou moeten opzetten in plaats van een gemeenschappelijke huurovereenkomst: Vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid zijn normaal gesproken wettelijk verplicht om een ​​operationele overeenkomst te hebben. Je moet een advocaat hebben die een overeenkomst opstelt waarin duidelijk ieders eigendomsbelang wordt uitgelegd.

Die verhouding, of het nu om 80:20 of 50:50 gaat, bepaalt hoe kosten zoals onroerendgoedbelasting en verzekering worden verdeeld. De overeenkomst moet ook duidelijk uitleggen wie de manager van het vakantiehuis is, kapitaalverbeteringen en hoe het onderhoud van het huis zal worden betaald en uitgevoerd. De overeenkomst geeft de eigenaren een richtlijn zodat iedereen weet voordat ze eigenaar zijn van de plaats, wat de parameters zijn.

Je kunt het beschouwen als huwelijkse voorwaarden voor onroerend goed, het is er om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt en wrok uit de weg gaat. Anders kunnen alle niet-besproken onderwerpen – zoals wie het seizoen moet afsluiten of zelfs de dakgoten opruimen – snel en gemakkelijk emotioneel worden.

Wie krijgt welke feestdagen en weekenden?

Mensen die samen een huis kopen, moeten zich afvragen of de andere eigenaren van plan zijn om tegelijkertijd bij het huis te zijn, of afwisselen in het gebruik ervan, aangezien vakantiehuizen normaal gesproken een prime time hebben van slechts een paar maanden.

Normaal gesproken wil iedereen op hetzelfde moment van het jaar naar het vakantiehuis, bijvoorbeeld tijdens schoolvakanties. Als de eigenaren hier niet van te voren over praten, kan dit ertoe leiden dat iedereen op dezelfde dag thuiskomt – wat niet altijd het rustige vakantiehuis is waar je altijd van hebt gedroomd.

Als u besluit te splitsen, moet u van te voren een jaarrooster opstellen en ook overwegen om te roteren wie de belangrijkste vakantieweekends krijgt. U dient ook af te spreken dat swaps en wijzigingen kunnen worden doorgevoerd, maar alleen met toestemming van alle betrokken partijen.

Om te huren of niet te huren? / Hoe een vakantiehuis te kopen

Van tijd tot tijd zal uw vakantie huis onbezet zijn, ongeacht hoeveel mede-eigenaren u heeft. Ben je een echte freak en hou je niet van vreemden die in je bed slapen, dan wil je je vakantiehuis niet huren. Je broer wil misschien wat geld verdienen door je gedeelde vakantie woning te verhuren.

Je moet hameren of je het vakantiehuis gaat verhuren zodat je inkomsten kunt genereren als je er niet bent. Als alle partijen instemmen met het huren van het vakantiehuis, zorg er dan voor dat u weet waar u koopt. In sommige gemeenschappen is huur op korte termijn niet toegestaan.

Wat gebeurt er als iemand wil? / Hoe een vakantiehuis te kopen

Je moet minstens één discussie hebben over hoe lang de avond ervoor is rybody wil aan boord zijn en wat gebeurt er als een van de mede-eigenaren wil verkopen. Als u de andere eigenaars het recht op eerste weigering geeft als u uw aandeel wilt verkopen, is dit een manier om conflicten te verminderen. U moet erover nadenken of u het zich kunt veroorloven om een mede-eigenaar uit te kopen of dat u de extra onderhoudskosten en hypotheek kunt dekken voor het geval iemand iets wil.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *